De Cardo bereikt Australië

25 mei 2015

De Cardo is op de avond van Tweede Pinksterdag binnengelopen in de haven van Cairns, aan de noordoost kust van Australië. Schipper Luc en zijn crew hebben een voorspoedige tocht van 1200 zeemijlen vanaf Nieuw Caledonië, totdat in de laatste nacht ede voorstag brak en zij op de motor de haven binnen liepen.
In Cairns worden de liggen noodzakelijke reparaties verricht en geniet de crew het goede leven in 'Oz'. Naar verwachting vervolgt de Cardo de reis in de eerste week van juni. De tocht gaat dan over 1287 zeemijlen langs the Great Barrier Reef, door de Torres Strait (tussen het noordelijk schiereiland en Papua New Guinea) naar Darwin, aan de noordkust van Australië.
--
Het Groot Barrière rif is het grootste koraalrif ter wereld. Het bestaat uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden. Die strekken zich uit over 2600 kilometer over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer voor de Noordoost kust van Australië.

Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors