Cruise Canarische Eilanden

11 oktober 2014

Net zoals op Madeira, heeft de Cardo 4 weken op Gran Canaria gelegen ion afwachting van het vertrek naar de Carib. Wij wachten het einde van het orkanenseizoen af, om de oversteek veilig te kunnen maken, en genieten ondertussen van zon en zee.
In de voorbereiding van het vertrek naar Martinique, nog een weekje gezeild met mijn vrienden van de Vrijdag de 13e groep gezeild. Met 12,5 kts varen wij langs Gran Canaria richting Puerto Mogan! Heerlijk voor de mannen, ikzelf heb er net zo van genoten!

Het aangename verenigen wij met het nuttige. Alle to-do lijstjes worden afgewerkt. Met de opstappers, Lilian, Art en Tarcisio aan de slag. Boodschappenlijst opstellen, inkopen en alle geleverde proviand aan boord bergen, waarbij ik de precieze opbergplaatsen in de Cardo noteer om straks niet te hoeven zoeken - een les van de vorige etappes. Verder de mast in geweest om de zalingen te voorzien van extra bescherming tegen het schavielen van het grootzeil tijdens de komende voordewindese trade winds.
Aan de vooravond van vertrek nog een interview aan de La Provincia gegeven en ook afscheid genomen van de in de haven aanwezige Nederlanders die ons morgenochtend gaan uitzwaaien, leuk! Met enorm veel energie en zin gaan we morgen onder zeil richting Kaap Verdische Eilanden waarna naar het westen richting de Carib.

Plaats hier uw reactie

 

Reacties

Door: Nick Schutte | Geplaatst op: 31 oktober 2014

Gaaf!!!Geniet!!!
We blijven je volgen.

Door: Addie Elich-Berkhout | Geplaatst op: 30 oktober 2014

Klinkt super allemaal!!!
Behouden vaart en veel heel veel zeilgenot en onderling plezier.

Liefs en warme omhelzing,
XxxAddie

Door: Joke Van Spronsen | Geplaatst op: 29 oktober 2014

Geweldig! Veel succes en goede vaart.

Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors