Cruise rond Sint Maarten

13 maart 2016

De crew van de 10e etappe, Thijs, Jeff en Paul, is afgemonsterd. Cruise-gasten komen in St-Maarten aan boord, waarbij de Cardo een ere-rol speelt op de Heineken Regatta.
In tijd zit er tussen onze aankomst in St Maarten en het afscheid van de mannen van Vrijdag de 13e slechts 2 weken, maar wat hebben we veel beleefd!

De Cardo heeft de etappe Kaapstad - St Maarten zo snel kunnen zeilen (door o.a. het gebrek aan doldrums), dat we tijd overhielden en ik de opstappers Paul, Thijs en Jef een paar van de mooiste Caribische eilanden niet wilde onthouden: Isles des Saintes, Antiqua en vooral Barbuda zijn juweeltjes.
De fregatvogels die vanuit de Galapagos tijdelijk op Barbuda verblijven zijn altijd een bijzondere bezienswaardigheid en daarbij werd ons in het hoofdstadje (800 inwoners) ook nog een prachtige, verse kreeft aangeboden, die we door het gebrek aan gas aan boord, door onze buurman hebben laten prepareren, extra lekker!

Eenmaal op St Maarten ging ieder zijns weegs, waarbij Thijs de volgende dag al naar Nicaragua vloog om een vriend op te zoeken. Paul trof zijn vriendin Grace die de organisatie van de Heineken Regatta als vrijwilliger ondersteunde en Jef kon een eerdere vlucht naar Europa nemen. Schoon schip maken en na 2 maanden afscheid nemen van de opstappers; zoals elke etappe heeft ook Kaapstad - St Maarten een eigen verhaal en de wijze waarop dit door de bemanning beleefd is, hebben zij in het opstappersboek genoteerd. Dat wordt een heel mooi, veelzijdig document!

En dan natuurlijk mijn mannen van Vrijdag de 13e! We zien elkaar al zo'n 35 jaar iedere vrijdag de 13e, maar op deze reis komen ze me na Gran Canaria voor de tweede keer opzoeken!
Eerlijkheid gebiedt erbij te zeggen dat de belangstelling vooral naar het feest rond de 36e Heineken Regatta uitgaat, het zeilen ligt op plan twee.
We hebben nog geprobeerd, op uitnodiging van de Regatta organisatie, mee te doen aan de wedstrijden, maar een clausule in de verzekeringspolis weerhield ons daarvan.

Maar wat zijn we in de picture gekomen: voor en na elke wedstrijd werd de verbindingsbrug naar de Lagoon geopend en voeren we langs een jury die punten aan de meest opmerkelijk gekleurde boot uitdeelde.....
Het resultaat was in ieder geval dat we op de sluitingsdag van de Regatta op het podium werden uitgenodigd en zodoende het setting-sail project uitgebreid voor het voetlicht van het grote publiek konden brengen! Zie het filmpje op Facebook en twitter!

Nu een tijdje rustig met bezoek van Tineke, heerlijk!
Reparatie uitvoeren aan de spiegel van de Cardo waar een Braziliaans schip naar binnen is komen zetten en inslaan voor de volgende etappe dat qua traject nog niet helemaal zeker is: voor een bezoek met een privéjacht aan de VS dienen veel papieren ingevuld te worden om een visum te krijgen en in principe kan dat alleen ingewilligd worden in het land waar je ingezetene bent...., nog een hele uitdaging om dat voor elkaar te krijgen!

Maar, één ding is zeker, samen met de donatie van de anonieme gever die van de week € 75.000 heeft gedoneerd, is de afgelopen periode zeer geslaagd te noemen!

Plaats hier uw reactie

 

Reacties

Door: Gérard Schaminée | Geplaatst op: 22 juni 2016

De laatste loodjes kunnen soms zwaar wegen ... Hoop voor jou & bemanning een goede terugreis. Zie je graag in Loetje as. vrijdag. Groetend Gérard.

Route

Map Setting Sail

Nog
dagen tot Luc terug komt!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Nieuws

28 juni 2016

25 juni Luc aangekomen in de haven van Amsterdam

" De tocht is volbracht"

07 april 2016

De Cardo vaart uit naar New York

Vandaag, 7 april, is de Cardo uitgevaren van Sint Maarten naar New York. Binnen drie weken verwacht schipper Luc Overtoom daar aan te meren.

26 februari 2016

Aankomst in St Maarten aan einde 10e etappe

De Cardo is op vrijdag 26 februari binnengelopen in de haven van Margot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten.
 
Make your donation
Make your donation
 
Join us in your holiday
Join us in your holliday
 
Check our sponsors
Sponsors
 
Follow us and keep in touch
Follow us and keep in touch
  • Sponsors