Fundraising Project

Samen met de afdeling Communicatie van het VUmc CCA hebben we een draaiboek gemaakt. Over het zeilen had ik geen enkele zorg maar fondsen werven is een vak apart. Netwerken aanspreken, media betrekken, brede aandacht generen en de veiligheid waarborgen heeft, na 12 maanden, geleid tot een gedegen project.

Ik werd de trekker en dit gaf mij niet alleen adrenaline, maar het leidde mij ook af van mijn verdriet en het gemis van Trudy. Het geld dat opgehaald zou worden, kwam ten goede aan onderzoek voor VUmc – CCA Therapie op Maat.

Mijn motto: Ik zou de wereld rondzeilen als ode aan Trudy, door het waarmaken van mijn jongensdroom en als steun aan het Amsterdamse kankeronderzoek. Maar bovenal was het een unieke mogelijkheid mijn rouw te verwerken en om nieuwe levenskracht te vinden. Ik kreeg van vele mensen en instanties support en steun en niet in de minste plaats van mijn kinderen.

Het project is gelukt en we hebben meer dan 360.000 euro opgehaald voor Therapie op Maat.

Ik heb mijn ervaringen van deze reis en het project, samen met een ghostwriter, vastgelegd in het boek

Zeven Zeeën
over rouw – veerkracht – avontuur

En videopartner Imagine People werd, na een lezing van mij, zo enthousiast over dit project dat zij in 2020 de prachtige documentaire ‘Ode aan Trudy’ geproduceerd hebben, zie trailer.

Het gebouw van VUmc Cancer Centre Amsterdam aan de A10