Over

Ik ben in 1950 geboren in Amsterdam en ik heb vanaf mijn 6e gezeild. Allereerst met mijn familie op het Paterswoldsemeer. Ook heb ik in Nederland plassenwedstrijden gezeild met mijn oudere broer. En na het lesgeven op ‘t Vossenhol en schipper op platbodems, ben ik gaan wedstrijdzeilen op zee. Een eigen boot en daarmee rond de wereld zeilen heb ik altijd als droom gezien. Mijn gezin, mijn werk als manager in het buitenland en in Nederland en de verantwoordelijkheden die bij deze levensfase horen hebben toen al mijn aandacht gevraagd en die droom naar de achtergrond gedreven.

Toen ik in 2000 de Cardo (Bénéteau 41 ft) kocht werden deze dromen, samen met mijn tweede vrouw Trudy, tot werkelijkheid gesmeed. Maar op mijn 60e overleed Trudy en op mijn 63e besloot ik niet te wachten tot mijn pensioen. Ik zou de wereldomzeiling, nu ik nog fit ben, toch maken. Setting Sail for Cancer Research werd een project.

In juni 2014 vertrok ik uit de haven van Amsterdam en in juni 2016 voer ik de haven weer binnen. De droom was werkelijkheid geworden en de reis heeft mijn leven verrijkt. De Cardo is verkocht maar ik vaar nog jaarlijks in opdracht schepen over in de vorm van delivery’s. Zolang mijn geest en lichaam het aankunnen zal ik blijven zeilen.