Referenties

Casper van Hooren
• 1ste
Advisory Council Member at SS United States Conservancy
1 w • Bewerkt • 1 week geleden

Lef, veerkracht en doorzettingsvermogen! Het ongelofelijke verhaal van dappere vriend Luc Overtoom die 2 jaar lang, over een afstand van 30.000 miles de wereld heeft rond gezeild en meer dan €360.000 heeft opgehaald voor kankeronderzoek binnen het VUmc Ziekenhuis in Amsterdam.

Samen met Consul Generaal Rob de Vos (r), Prof. Dr. Bob Pinedo en meer dan 200 donateurs hebben wij hem in 2016 groots onthaald in Manhattan, New York.

“Als fervent zeiler was ik natuurlijk direct al laaiend enthousiast over de zeiltocht van Luc. Wat een bijzondere manier om – uitgedaagd door de elementen op zee – het gemis van zijn vrouw Trudy, die aan kanker overleed onder ogen te komen en haar met die tocht te eren. Het is nogal wat om je gedroomde reis alleen te moeten maken, in plaats van met je geliefde waarmee je jarenlang de plannen ervoor had gesmeed.

Ik volgde zijn avonturen via blogs en via de verhalen van de opstappers.

Met zijn verhalen over de mooie ontmoetingen, eenzame momenten en soms penibele situaties was het soms of ik een stukje meevoer op de Cardo. En intussen haalde Luc met zijn reis veel geld op voor het onderzoek naar Therapie op Maat voor mensen met kanker. Een inspirerende reis is het geweest, ook voor anderen. Wij hebben donateurs en belangstellenden enigszins mee kunnen nemen op de reis van Luc. Sommigen hebben de reis gesponsord, anderen hebben zich laten inspireren om hun eigen ‘reis’ te maken en op eigen manieren een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen van het onderzoek en de zorg. Geweldig!

Luc kan mooi vertellen over zijn tocht, over zijn ervaringen op zee en wat het hem heeft gebracht, maar ook over de reis die hij in ons ziekenhuis heeft afgelegd, met Trudy. Dat doet hij in dit boek en met de film die hierover is gemaakt. Het is tegelijkertijd een ontroerend document en een spannend verhaal. Laat u net als ik inspireren door het boek, de lezing van Luc en de vertoning van de film!”

Geert Kazemier

Geert Kazemier, chirurg en directeur Stichting Cancer Center Amsterdam